Een nieuwe puppy in huis, en nu?

Een nieuwe puppy in huis, en nu?

Het valt niet te ontkennen dat puppy’s tot de mooiste dieren op de hele planeet behoren. Aan de andere kant is het niet eenvoudig om de ouder van een nieuwe hond te zijn. Het volgende is een verzameling hulpmiddelen die je zullen helpen bij de zorg voor de nieuwe aanwinst in jou gezin.

Wanneer je jou nieuwe puppy voor het eerst thuis krijgt, kan je zeker zijn van drie dingen:

  • Je zult dolgelukkig zijn
  • Je leven zal ingrijpend veranderen
  • Je hebt een grote verantwoordelijkheid erbij gekregen

Je zult snel ontdekken dat een voerbak en een hondenhok niet genoeg zijn voor een opgroeiende puppy om het goed te doen. Ze hebben veel meer nodig dan dat. Hoewel het in het begin veel moeite lijkt te zijn, zal het uiteindelijk de moeite waard zijn. Het aanleren van gezonde en gezonde gewoonten tijdens die eerste paar slapeloze weken kan je en jou nieuwe puppy veel plezier bezorgen voor de komende jaren.

1.  Zoek een gerenommeerde dierenarts voor je nieuwe puppy

U weet waarschijnlijk al dat de eerste plaats waar je jou nieuwe puppy naartoe moet brengen, naar de dierenarts is voor een controle. Maar voor het geval dat: dit consult zorgt er niet alleen voor dat jou puppy gezond is en vrij is van ernstige gezondheidsproblemen, geboorteafwijkingen en andere problemen, maar het zal je ook helpen om aan de slag te gaan met een effectieve preventieve gezondheidsroutine voor jou puppy. Als je nog geen dierenarts hebt, moet je mensen vragen die ze kennen die goed zijn. Als je jou hond uit een asiel hebt gehaald, moet je de dierenarts om aanbevelingen vragen. Ze hebben waarschijnlijk een dierenarts die ze leuk vinden en vertrouwen. Hondentrimsalons en hondenuitlaters in de omgeving zijn ook goede plekken om op zoek te gaan naar ideeën.

2.  Haal het meeste uit jou eerste consult met jou dierenarts

Praat met jou plaatselijke dierenarts over het soort maaltijden voor puppy’s dat zij aanbevelen, evenals hoe vaak en hoeveel je jou nieuwe huisdier moet voeren.

  • Overleg met jou dierenarts om een vaccinatieschema op te stellen.
  • Bespreek zowel externe als interne methoden voor parasietenbestrijding die risicovrij zijn in hun toepassing.
  • Ontdek hoe je de tekenen van ziekte kunt herkennen in de eerste paar maanden van het leven van jou puppy.
  • Zorg ervoor dat je jou dierenarts vraagt wanneer je jou hond moet laten steriliseren of castreren.

3.  Besteed je geld aan eten van goede kwaliteit voor je nieuwe puppy

Omdat het lichaam van jou puppy zich nog steeds aanzienlijk ontwikkelt, moet je een maaltijd kiezen die expliciet is samengesteld voor puppy’s in plaats van een maaltijd die is ontworpen voor oudere honden. Op de verpakking van het voedsel dat je voor jou hond koopt, moet je zoeken naar een verklaring van de Association of American Feed Control Officials (AAFCO) om ervoor te zorgen dat het aan hun voedingsbehoeften voldoet.

Voor puppy’s van kleine en middelgrote rassen kan de overstap naar volwassen hondenvoer gemaakt worden tussen de leeftijd van 9 en 12 jaar. Puppybrokjes zijn de juiste voeding voor puppy’s van grote rassen tot ze twee jaar oud zijn. Zorg ervoor dat er altijd voldoende schoon water beschikbaar is voor jou nieuwe hond om te drinken.

Het voeren moet vele malen per dag plaatsvinden:

  • Vanaf de leeftijd van zes weken krijgen puppy’s elke dag vier maaltijden.
  • Vanaf de leeftijd van drie maanden krijgen honden drie maaltijden per dag.
  • Voor honden van 6 tot 12 maanden worden twee maaltijden per dag verstrekt.

4.  Stel een regelmatig schema op voor je nieuwe puppy

Als gevolg van het ongemak dat puppy’s ervaren wanneer ze luiers moeten dragen, wordt zindelijkheidstraining snel bovenaan de prioriteitenlijst geplaatst voor de meeste puppybezitters. De meest effectieve bondgenoten die je kunt hebben in je strijd om je puppy zindelijk te maken, zijn volgens degenen die kennis hebben van het onderwerp, geduld, planning en veel positieve bekrachtiging. Omdat er op elk moment ongelukken kunnen gebeuren, is het bovendien essentieel om een plan te hebben om het tapijt op zijn plaats te kunnen reinigen voordat je met het proces begint.

Totdat jou puppy al haar vaccinaties heeft gekregen, moet je haar opsluiten in een gedeelte van de tuin dat niet toegankelijk is voor andere dieren. Dit draagt bij aan het verkleinen van het risico dat besmettelijke ziekten op anderen worden overgedragen. Wees voorzichtig om jou hond uitbundig te prijzen als ze erin slaagt om buiten te elimineren. Toch is het bijna net zo belangrijk om haar niet te berispen als ze een ongelukje in huis heeft.

Het is net zo belangrijk om te herkennen wanneer het tijd is om jou puppy mee naar buiten te nemen als om haar waardering te geven wanneer ze haar zaken buiten doet. De juiste tijden om jou nieuwe puppy mee naar buiten te nemen om te plassen, staan in de volgende tabel.

  • Toen je net je ogen had geopend.
  • Vlak voordat ik op het punt stond te gaan slapen.
  • Onmiddellijk nadat jou hond klaar is met eten of drinken van een aanzienlijke hoeveelheid water, wat het eerst komt.
  • Wanneer het tijd is voor jou hond om op te staan uit zijn dutje.
  • Nadat je klaar bent met je training en terwijl je nog zweet in de sportschool.

5.  Wees je bewust van de indicaties van een opkomende ziekte

In de eerste paar maanden van hun leven zijn puppy’s bijzonder kwetsbaar voor plotselinge ziektes, die, als ze niet snel worden opgemerkt, fataal kunnen zijn. Als je een van de symptomen ziet die in de volgende paragrafen worden beschreven, is het essentieel om jou puppy naar de dierenarts te brengen.

  • Eetlustloosheid
  • Slechte groei qua gewicht
  • Braken
  • De zwelling in de buikstreek maakt de pijn erger.
  • Luiheid (vermoeidheid)
  • Diarree
  • Moeilijkheden met ademhalen
  • Een krakende hoest of piepend geluid
  • tandvlees dat licht van kleur is
  • Ogen die gezwollen, rood of uitpuilend zijn; een afscheiding uit de neus; onvermogen om te plassen of ontlasting;

6.  Gehoorzaamheid bijbrengen

Als je jou puppy de juiste manieren leert, legt je de basis voor een leven lang positieve interacties met andere mensen en dieren. Daarnaast kan gehoorzaamheidstraining je en jou nieuwe puppy helpen bij het ontwikkelen van een sterkere band met elkaar.

Als je jou hond leert om commando’s zoals “zit”, “blijf”, “lig” en “kom” te gehoorzamen, kan dit niet alleen helpen om jou hond veilig en onder controle te houden in potentieel gevaarlijke situaties, maar het zal ook jou vrienden verbazen. Lessen in gehoorzaamheid zijn een gebruikelijke manier voor nieuwe hondenbezitters om zichzelf en hun honden metgezellen te onderwijzen in correct gedrag. In de meeste gevallen zullen instructeurs beginnen met het accepteren van honden die niet jonger zijn dan vier maanden en niet ouder dan zes maanden.

Houd indien mogelijk een positieve houding aan. Het is vastgesteld dat het gebruik van positieve bekrachtiging, zoals het geven van kleine snacks aan de pup, veel succesvoller is dan het gebruik van straf.

7.  Streef ernaar om sociaal te zijn.

Training in gehoorzaamheid en andere vormen van gepaste socialisatie moet al vroeg in het leven van een puppy beginnen om latere gedragsproblemen te voorkomen. Rond de leeftijd van twee tot vier maanden leren de meeste puppy’s om te gaan met een verscheidenheid aan honden en menselijke metgezellen, evenals met omgevingen en activiteiten. je en jou hond kunnen onschatbare sociale ervaringen opdoen door deel te nemen aan socialisatielessen, wat een uitstekende manier is om dit doel te bereiken. Zorg ervoor dat je op dit moment de arts van jou dierenziekenhuis raadpleegt over het juiste activiteitenniveau voor jou huisdier en handel dienovereenkomstig.

Terug naar blog